Nachtrust verbeteren met zure kersen
Kersen doen het alsmaar beter in de gezondheidsbarometer. Ze bevatten heel wat antioxidanten die bijdragen aan een goede stofwisseling en tevens verhogen ze de kwaliteit van je nachtrust. Onderzoek wijst uit dat mensen 6% langer slapen als ze kersen hadden gegeten. Ook een middagdip werd vaker overgeslagen na een glas kersensap. Wie overdag uren achter een scherm doorbrengt, kan soms moeilijk in slaap komen. Laat nu de kers een deel van de oplossing zijn.

Een bom van vitamine A
Kersen kunnen ontstekingen verminderen en spierherstel versnellen. Uit recent onderzoek blijkt dat heel veel mensen het belangrijk vinden om voedingsstoffen te halen uit voeding dat een natuurlijke rijkdom heeft aan vitaminen en mineralen. Zure kersen bevatten negentien keer meer vitamine A dan blauwe bessen of aardbeien.

Recupereer sneller
Een sportieve aanleg? Leg dan alvast een portie kersen klaar voor na de inspanning. Kersen beschikken over de kracht om spieren sneller te doen herstellen. Stramme spieren geven hierdoor de dag nadien minder last. Dat telt dus niet voor de topsporter, maar voor iedereen die aan lichaamsbeweging doet.

Is het nu een kriek of een kers?
De kriek is een kers, dus een variant van de kers. Alle krieken zijn dus kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Volg je nog?